Over EC ‘Sjofar’

Wie zijn wij

De evangelisatiecommissie ‘Sjofar’ is ontstaan uit een initiatief van vele jaren terug toen enkele mensen langs de haven gingen evangeliseren, het zgn. ‘folderen’  Later is hier de Tentevangelisatie bijgekomen, hoewel dit in 2017 ook haar twintigjarige jubileum gevierd heeft. Veel mensen kwamen uit de Christelijk Gereformeerde Kerk ‘Maranatha’ te Urk en later is dit een commissie van de CGK ‘Maranatha’ geworden. Hoewel vanuit  CGK de activiteiten georganiseerd worden, is de commissie interkerkelijk. Hierin ligt ook de kracht van de commissie dat ondanks de verscheidenheid van de medewerkers, de eenheid van het Evangelie uitgedragen mag worden. Vanuit diverse andere kerkgenootschappen participeren mensen in het evangelisatiewerk o.a. Gereformeerd Vrijgemaakt, Volle Evangelie, PKN enz.

Gebed

Het gebed is één van de pijlers waardoor het evangelisatiewerk mogelijk is. Daarom vraagt het evangelisatiewerk en het zendingswerk uw aandacht en uw gebed. Het werk is afhankelijk van de zegen van de Heere God. Wilt u het bijzondere werk op Gods Akker gedenken in uw gebeden?  Daarnaast hebben wij uw gaven heel hard nodig in het evangelisatiewerk, Bijbels, de tenthuur, vergunningen en folders worden allemaal betaald via vrijwillige gaven.

Meedoen?

De oogst is wel groot, maar de arbeiders zijn weinig (Luk 10) daarom nodigen wij u uit om u aan te melden voor een van de evangelisatieactiviteiten.

Heeft u belangstelling of heeft u vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Bankrekeningnummer: 41.70.32.404 t.n.v. Evangelisatie Commissie Chr. Geref. Kerk ‘Maranatha’

Oproep tot Zomer evangelisatie

HAVEN EVANGELISATIE

In de zomerperiode is het voor veel mensen een seizoen van vakantie, rust en ontspanning. Ieder jaar komen er een groot aantal boottoeristen naar Urk om daar één of meerdere dagen te verblijven.

Het verblijven van ‘vreemdelingen’  binnen de dorpsgrenzen, geeft een oproep tot zending en evangelisatie. Al vele jaren wordt er in de zomermaanden geëvangeliseerd onder deze toeristen. Doorgaans zijn het aardige mensen. Een aantal van hen is vanuit hun jeugd kerkelijk opgevoed, maar heeft het gaande weg hun leven vaarwel gezegd. Ook zijn er mensen tussen die er geheel niets van weten, en ook niet voor openstaan. Gelukkig zijn er ook mensen die kerkelijk meelevend zijn, en die we soms ook op zondag in de dienst terugzien. Al met al een gekleurd gezelschap.
In de zomerperiode wordt er  van wk. 29 t/m wk. 34 vijf weken  lang geëvangeliseerd op en rond de haven en  in het centrum.  We beginnen gezamenlijk vanuit  wijk 1-24. We lezen samen een gedeelte uit de Bijbel en bidden om Gods zegen. Er zijn drie groepjes van twee personen die elk een haven bezoeken. Vanaf omstreeks 19.00 uur worden de boten bezocht, en proberen we een gesprek aan te gaan met de opvarenden. Per boot hebben we een envelop bij ons, met daarin een Evangelie, christelijke lectuur en informatie over Urk. In het gesprek proberen wij duidelijk te maken de noodzaak tot een christelijk leven en bekering.
Schrijnend is te zien dat veel boten voorzien zijn van uitgebreide radarapparatuur, maar dat de schipper voor zijn leven en sterven geen ‘radar’ heeft, dat het Kompas gemist wordt, dat ze zonder God en Bijbel  leven. Hoe noodzakelijk is het om juist die mensen, zo dicht bij, hierop te wijzen, en het grote Kompas, Jezus Christus, voor te houden.

Gedurende twee weken, (wk 30 & 31)  tijdens de bouwvak staat er op het parkeerterrein bij de IJsselmeer  Visafslag een tent van waaruit geëvangeliseerd  wordt. Toeristen kunnen hier kennis maken met het Christelijk geloof. ’s Avonds zijn er sprekers en wordt er gezongen.

Evangelisatiewerk is zeker geen gemakkelijk werk. Het is echter wel een opdracht van God om onze naaste in aanraking te brengen met het Evangelie. Daarbij mogen en moeten we ook weten dat wie in Zijn Naam op weg gaat, hij ook alle kracht, vrijmoedigheid en wijsheid van Hem ontvangt. Dat wil de Heere geven op het gebed van de gemeente. Alleen de Heere kan de harten openen voor het Evangelie.

Wilt u een avond meehelpen of meer informatie dan kunt u contact opnemen met uw evangelisatie ouderling of via ons contactformulier.

Diverse links:

CGK Maranatha Urk                        ->  www.maranatha-urk.nl

Evangelisatie                                  -> www.evangalisatieportal.nl

Vragen over het Christelijk geloof -> www.vragenovergeloven.nl

In de kerk                                      -> www.gelovenindekerk.nl/

 

Een gedachte over “Over EC ‘Sjofar’

  1. Lieve mensen! Ook wij hebben bezoek van 2 mensen gehad; in een kort moment konden we delen waar ons hart naar uit gaat: Jezus!
    Veel zegen en wijsheid toegewenst met jullie prachtige, maar niet altijd gemakkelijke werk😊♥️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *